Teknologi

Nanoteknologin är 2000-talets nya tekniska revolution. Nanoteknologin kommer att förändra vårt dagliga liv vid behandling
av alla typer av material.
Nano betyder miljarddel, och en nanometer (nm) är så litet att det inte kan ses i ett vanligt ljusmikroskop. Nanovetenskap och nanoteknik handlar om att studera och skräddarsy materialstrukturer i storleksordningen 1- 100 nm (som jämförelse är en atom cirka 0,2 nm stor).

Nanoteknologi – Lotuseffekt
Forskarna har till exempel studerat de näckrosliknande lotusväxternas egenskaper för att bespara oss tid i samband med rengöring. Hur smutsigt vattnet än är i sjön, så förblir deras blad alltid skinande rena. Inga bakterier och smuts fäster på bladen. Lotusbladen är försedda med mikroskopiska s.k. piggar som står ut. Detta gör att vatten inte kan tränga ned emellan utan lägger sig ovan på. På en vanlig yta flyter vattendroppar ut som en film. Genom speciella fysikaliska förhållanden blir bladet vattenavstötande.
I stället kommer vattendroppen se ut som ett klot och har knappast någon kontakt med bladet vilket resulterar i att den rullar av och tar med sig smuts och bakterier (snöbollseffekten.)
Numera kan man reproducera lotuseffekten genom att bygga i olika material på atomnivå.
Nya nanostrukturer blir skapade genom att flytta runt på atomer (naturens byggstenar) och molekyler.
Våra Nano Pro produkter utvecklas och produceras av ledande leverantörer av
nanopartikelteknik.

Nano Pro är en produkt som andas men som inte släpper in väta eller fukt.
Det är även ett skydd mot smuts och är lätt att underhålla. Har man behandlat någon yta med Nano Pro så behöver man endast tvätta av med vatten eller med ytterst lite tvättmedel.
Det skyddar även mot svamp, mögel, mossa och bakterier. Det tar även bort dålig lukt. Det är en dryg produkt och det behövs inte mycket för att behandla en yta. En yta som har blivit behandlad har en lång hållbarhet.

Varför Nano?
Alla som har höga krav på miljö, rengöring och hygien rekommenderas att använda våra produkter.
Betydande inbesparning av rengörningsmedel blir resultatet av att använda våra produkter.
Dessa fördelar får du om du förseglar med nanoprodukter: ingen mögeltillväxt, bättre hygien,
undviker fläckar på ex textilier, skyddar mot väder och vind, behandlade ytor håller sig renare en längre tid, skyddar mot repor, antividhäftnings effekt, alla förseglade ytor bevarar sina egenskaper, helt transparant, miljövänligt, enkelt att rengöra, längre intervaller mellan rengöringar,